NM for Jenter

Gabriela Lunde Haugsdal er den femte jenta frå Masfjorden som går til topps i NMJ. Trude Birkestrand sigra i 1981 i det første uoffisielle NMJ etter stikkamp mot lagveninna Margunn Haugsvær. Sigeren kvalifiserte til EM i Jugoslavia der høgdepunktet var remis mot Susan Polgar. Det første offisielle NM-gullet tok Silje Totland i 1999, Silje sigra igjen i 2001, Andrea Horgen Kvinge i 2002 og Katarina Horgen Kvinge i 2004.

Førsteraden nr. 1 2001: http://2000.sjakk.no/usf/forsteraden/1rad01-1.pdf (resultatlister for -99, -02 og -04 finn du nederst på sida).

Masfjorden SKU har deltatt i dei fleste NM for Jenter. I tillegg til titlane har klubben mange pallplasser og har vist stor vilje til breiddesatsning.

NM for skulelag

Sandnes skule (som er basen til Masfjorden sjakklubb) sigra i barneskuleklassen i 1981 (Arn-Tore Haugsdal, Grethe Haugsvær, Åsmund Haugsvær, Tore Kvingedal og Torleif Hindenes).

I 2001 tok Sandnes skule sin andre siger i klassen for barneskulelag (Silje Totland, Magnus Kvinge Tande, Alexander Krossøy, Katrine Skjelanger Kvinge og Ranveig Tveit Mjanger). Andrelaget spelte seg dette året til ein sterk fjerdeplass (Anne Lise T. Kvingedal, Andrea Horgen Kvinge, Katarina Horgen Kvinge, Arild Haugsvær og Anette S. Holmaas).

Fleire av laga våre har topp tre plasseringar både i ungdomsskule- og barneskuleklassen.

NM for Ungdom + Åpent NM

Sigve Hølleland vart den første frå klubben vår som sigra individuelt i open klasse. Først på Fagernes påsken 2014, etter ein sterk andreplass i klasse junior i Landsturneringa i juli, sigra han igjen i NM for Ungdom i Stavanger i november 2014.


KM for ungdom og skulelag

Masfjorden SKU og Sandnes skule har mange KM-titlar, m.a. sigra skulelaga i både u- og b-skuleklassen 3 år på rad tidleg på 2000-talet og sikra seg vandrepremien til odel og eige. I denne perioden klarte me i tillegg å stilla lag både frå Nordbygda og Matre skule.

Masfjorden SK har gjennom åra hatt med eitt eller to lag i Vestlandsserien. Førstelaget har sigra både i første- og andredivisjon og premiane har vore sjakklokker med gravering.

Resultatlister

NM for jenter 1999 NTG-Bærum

NM for jenter 2002 Modum

Ungdom             Kadett                         Lilleputt                 Miniputt

1. Silje Bjerke     1. Rannveig Blikra Vea   1. Andrea H. Kvinge   1. Line Jin Jørgensen

2. Anita Hersvik    2. Jorunn Brekke        2. Aina M. Svendsen   2. Ada Mellem

3. Marte Egeland  3. Ellisiv Reppen          3. Eir Kaldtvedt         3. Kristin Schmidt

NM for jenter 2004 Masfjorden

Anita Hersvik, Katarina H. Kvinge, Line Jin Jørgensen og Katrine Tjølsen er de nye norgesmestrene. Med 72 deltakere var man to bak deltakerrekorden fra Sandnes i 2003.

Ungdom

1. Anita Hersvik Bergens 7.0, 2. Sissel J. Stava Hauge 5.0, 3. Anne Lise T. Kvingedal Masfjorden

Kadett                                                Lilleputt

1. Katarina H. Kvinge Masfjorden 5.5      1. Line Jin Jørgensen Sevland 6.5

2. Tone Namtvedt OSSU 4.5                   2. Marianne W. Haug 1911U 6.0

3. Katrine S. Kvinge Masfjorden 4.0        3. Evy Færevaag Masfjorden 5.0

Miniputt

1. Katrine Tjølsen Bergens 7.0, 2. Ingeborg Bjurholt Bærum 6.0, Elin Totland Masfjorden 5.0